Om Eva-Lotta Hultén

Jag är författare och frilansjournalist med kultur och samhällsfrågor som främsta bevakningsområden.  Mycket av det jag skriver är åsiktsdrivet men jag gör också en hel del ”vanligt” journalistiskt material. Skola, miljö (främst skogsfrågor och matproduktion), jämställdhet, internationella rättvisefrågor, socialpsykologi och frågor som rör media är ämnen jag ständigt återkommer till i reportage, krönikor, artiklar, recensioner och intervjuer.

Jag har frilansat sedan 1996 då jag började recensera barnböcker för GT. Om barnböcker skriver jag fortfarande men idag för GP:s kultursida där jag också recenserar fack- och skönlitteratur för vuxna samt skriver kulturreportage/essäer och krönikor. Några andra uppdragsgivare är Pedagogiska magasinet, Chef och ledarskap (som vänder sig till rektorer och andra skolledare), Arbetet och OBS i P1.

Under de olika rubrikerna kan man hitta ett urval av mina texter.

Jag var redaktör för och skribent i antologin För Sverige i tiden? och har skrivit reportageboken Skogen vi ärvde. 2013 kom min tredje bok, Resan från mörkrets hjärta, hösten 2014 kom boken Skogspraktikan – varför vi bör gå över till naturnära skogsbruk, som jag skrivit tillsammans med Erik Kullgren och Martin Jentzen och våren 2015 kom Ekobyboken, skriven tillsammans med sex kollegor. 2016 kom boken Klara färdiga gå. En bok om konkurrism.

De senaste åren har jag varit mycket aktiv i debatten om skolan, både i skriven form och i paneldebatter och med föredrag. Då problematiserar jag gärna sådant som vad kunskap är, vad vi ska ha skolan till och hur eleverna ska få inflytande och kunna känna att skolan är meningsfull för dem.

Jag är född och uppvuxen i Sävedalen, strax utanför Göteborg, och finns numera utanför Ljungskile, norr om Göteborg.

Här är en informativ intervju med mig!

 

En reaktion på ”Om Eva-Lotta Hultén

Kommentarer inaktiverade.