Recensioner av Skogen vi ärvde

Så här tyckte några av recensenterna om den boken:

”En mycket inbjudande bok till läsning. … Snygg är den också förresten … Massor av bra faktahänvisningar. … En torr liten bok som ångar av terpener, barr, myrmark och känslor. … En bok för både skogsälskare och faktaälskare.

Ann-Louise Martin, Vetenskapsradions veckomagasin, P1

”Journalisten Eva-Lotta Hultén har följt spåren efter orkanen Gudruns förödande framfart och skrivit ett personligt, vitalt och engagerande långreportage om den svenska skogen. Hon belyser flera av de riktigt brännheta frågorna, där meningar bryts så flisorna ryker och experternas åsikter om vårt skogliga arv och framtidens skogsansvar går vitt isär. Även om författaren inte alltid döljer var sympatierna finns, bemödar hon sig i stort om saklighet och balans och strävar efter att höra båda parters åsikter vid intressekonflikter.”

Rune Larsson, Borås Tidning

Från Söderåsen i Skåne till Morjärv i Norrbotten åker hon runt och pratar med människor som lever av, i och för skogen: går på jakt i Jämtland, följer med på avverkning i Dalsland och på orientering i Bohuslän. Hon träffar kärva gamla skogshuggare, triggade Greenpeaceaktivister och muppiga grönavågentorpare. Det resulterar i ett rörligt och personligt reportage, en serie porträtt som bild för bild fördjupar sikten in mot diskussionens centrum: vem äger egentligen den svenska skogen? Och vad ska vi ha den till?”

Dan Jönsson, Göteborgs-Posten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s