Om Skogspraktikan

Skogspraktikan är en bok om varför och hur du använder dig av naturnära skogsbruk. Boken bygger på befintlig forskning och beprövad erfarenhet. Boken utkom första gången 2014 och 2021 kom en reviderad upplaga.

Om författarna:

Martin Jentzen är skogsingenjör som sedan många år arbetar med rådgivning, avverkningsplanering och föreläsningsverksamhet inom naturnära skogsbruk.

Erik Kullgren är skogsägare.

Eva-Lotta Hultén är författare och journalist som skrivit om skog och natur sedan början av 2000-talet.

I Miljömagasinet fick Skogspraktikan en mycket fin recension. Recensenten skriver bland annat:

”Boken är lättläst och är en fin läsupplevelse för alla som vill tänka nytt och intresserar sig för våra ödesfrågor, eller för dem som enbart vill få inspiration till hur skogen kan brukas på ett mer miljöanpassat vis.”

och

”Det fina med denna bok, förutom dess ansats att presentera en mer sympatisk form för nyttjande av skogen, är att författarna inspirerar läsaren att tänka själv, och inte svälja jägmästarskolans och Skogsindustriernas ‘sanningar’ (inte Skogspraktikans heller). För att citera författarna i inledningen: ‘Vi vill uppmana dig som läser denna bok, och själv äger eller förvaltar skog, att börja med att fundera över vad du vill med den skog du rår över’.

Skogspraktikan är en viktig liten tankebok för alla som intresserar sig för skogen och miljön.”

På sin blogg skriver Sveaskogs skogschef Herman Sundquist om vår bok: ”För en tid sedan fick jag låna en bok av en kollega: Skogspraktikan – varför vi bör gå över till naturnära skogsbruk. Boken är skriven av Martin Jentzen, Erik Kullgren och Eva-Lotta Hultén. Det är en intressant bok och det första som slår mig är att den är skriven med samma kärlek till skogen som Konsten att odla skog som jag skrev om i förrförra inlägget.”

Skogsland skriver om vår bok här.

Skydda skogen skriver här.

En reaktion på ”Om Skogspraktikan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s