Emancipera barnen

Igår var min recension av Margareta Rönnbergs bok om nyheter för barn inne i GP. En intressant bok om hur nyhetsprogram för barn skulle kunna hjälpa dem att bli mer aktiva i hur vårt samhälle utformas. Jag avslutar min text med förslaget att återuppliva Barnjournalen. Gärna med Jonas Leksell och Katti Hoflin som programledare. ” Och så rejäla anslag från SVT för att verkligen åstadkomma något som är så bra att dagens barn väljer att se det och har konkret nytta av det. Ett program som tar barn som samhällsmedborgare på allvar.”

2 reaktioner på ”Emancipera barnen

 1. Jag läste din recension, och tänkte att någon måste väl reagera på det du skrev om REA. Men allt får man visst göra själv, så här kommer det. För jag undrar vilken research du egentligen gjort: REA går ju för fullt! Kanske inte just nu, men nog finns det aktivitet i detta eminenta konsumentprogram för barn.
  Det är ju bara att kolla SVT.se

  /Larry

  Gilla

  • Hej

   Hmm, ja det var ju lite pinsamt att jag missat det! Jag utgick helt enkelt från att det som stod i boken var korrekt och kollade inte upp det själv. Bra att du påpekade! Jag ser sedan ett antal år inte så mycket på TV men får nog ta och bänka mig till hösten om de kommer tillbaka då.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s