Om nya läroplanen …

skriver jag idag i krönika på GP:s kultursida.

En reflektion som inte rymdes i krönikan: Den rådande läroplanen togs faktiskt fram och röstades igenom under en borgerlig regering med Beatrice Ask som skolminister. Så lite underligt är det att Björklund så hårt attackerat den, skyllt flummet på vänstern och fått komma undan med det i medierna.

Man kan ö h t fråga sig hur mediernas enorma ointresset för en djupare granskning av skolpolitiken och Jan Björklund kan komma sig? Hur kan en totalt okritisk inställning till en dokumenterat lögnaktig skolminister fortsätta vara legio i medierna? Finns det verkligen inte fler journalister som tycker att det är värt att granska skolan och skolpolitiken på allvar????

2 reaktioner på ”Om nya läroplanen …

  1. Ännu märkligare är att inte fler lärare har opponerat sig mot tokerierna (jag vet att jag själv kanske borde…). På presskonferensen när Lgr11, bara namnet signalerar ju en tillbakagång till tidigare dagar, sade ju Björklund att den enda anledningen att skolan fungerat de senaste 16 åren är att lärarna struntat i Lpo94 och arbetat som tidigare. Jag vilar min resväska.

    Gilla

    • Jo, visst kan man önska att fler lärare deltog aktivt i samtalet om skolan. Kasta dig ut! Skriv insändare och debattartiklar, mejlbomba politikerna, prata ihop dig med kollegorna!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s