Rädslan skrämmer

Att lärare inte vågar säga ifrån om tillståndet i skolan är djupt oroväckande. Om detta skriver Skolvärlden i en bra artikel: http://www.skolvarlden.se/artiklar/svenska-larare-skrams-till-tystnad. Kommunalisering, godtycklig lönesättning, konkurrrens om eleverna och okunnighet om meddelarfrihet gör att lärare undviker att kritisera sina skolor och ibland öppet åthutas eller trakasseras för att de höjer rösten. I våras skrev jag om liknande problem för rektorerna: https://evalottahulten.com/artiklar-och-reportage/rektor-tige-i-forvaltningen-chef-och-ledarskap-augusti-10/. Man kan tydligt se en katten på råttan, råttan på repet-situation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s