Forskning om skolan

I senaste Skolvärlden handlar det om skolforskning och om hur en del av de undervisningsmetoder som används i svensk skola och en del av de reformer som genomdrivits är direkt kontraproduktiva för elevernas lärande. Ett flertal intervjuade personer önskar sig mer forskning om vilka metoder som faktiskt fungerar och fler och bättre forskningsöversikter på området. Samt bättre metoder att sprida och integrera forskningsresultat i skolorna. Läsvärt.

Och på GP:s ledarsida kommenteras den galna Amy Chua på ett bra sätt av Maria Haldesten. Amy Chua är juristen och författaren som i Wall Street Journal berättade om den kränkande och elitistiska uppfostran hon givit sin döttrar. Även i DN, kommenteras hennes artikel klokt av Po Tidholm. Själv lämnade jag nyligen en artikel om barnsyn och barns rättigheter till Ord&Bild. Deras nästa nummer har tema Barn och jag ser fram emot läsning av de andra texterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s