Kejsaren är naken

I en intervju med TT gav kungen igår sin bild av vad som framkommit kring porrklubbar, kaffeflickor och kontakter med kriminella. Det är något av det mest makalösa svammel man kan tänka sig. Men den här gången kommer han inte undan lika lätt osm han brukar.

För ett antal år sedan skrev jag om den underdåniga kungajournalistiken (för tidskriften Media i fokus) och konstaterade bland annat att skandaler snabbt blåste över eftersom de kungliga aldrig avkrävdes några svar, på samma sätt som andra makthavare. Det här är nog den första intervju jag sett där journalisten inte beter sig som ett underdånigt mähä utan faktiskt framhärdar i att han vill ha vettiga svar. En eloge till Tomas Bengtsson på TT för väl utfört arbete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s