Made in France

Idag skriver jag om Alice Petréns bok Made in France i GP:

”Alice Petrén, under ett decennium Sveriges Radios korrespondent, kan sitt Frankrike. Hon har både följt och intervjuat presidenter och besökt Paris utsatta förorter. I boken Made in France. Stolthet och nationalism varvas porträtt av Nicolas Sarkozy och Francois Hollande med nerslag på marknader, i byar och på Paris gator. Här och var ger hon ett längre historiskt perspektiv men det är framför allt dagens Frankrike som skildras, med en nyhetsreporters blick och urval.” Läs hela här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s