Världen behöver bli mer lokal

Ur min essä i OBS idag:

”Villkoren för en arts överlevnad är lokal anpassning. Det gäller såväl människor som djur, slår Wendell Berry fast och undrar hur vi har kunnat inbilla oss att vi är undantagna.

Att man känner sig hemma i städer världen över men inte i det lokala blir med ett sådant förhållningssätt inte ett tecken på god utbildning och intellektuell förfining utan på en brist på koppling till förutsättningarna för ens egen överlevnad.”

Här är hela texten/inspelningen.

2 reaktioner på ”Världen behöver bli mer lokal

  1. Tack för kloka och insiktsfulla ord om framtiden. Vår enda framtid ligger i anpassningen till det lokala ekosystemet och i uppskattningen och samverkan med lokalsamhället. Vi strävar inte efter att återvända till det pre-industriella agrarsamhället men efter nya livsformer som bygger på kombination av lokal kunskap och innovationer för den nya fossilfria eran. (Inte meningen att låta som en politiker!)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s