Om respekt mellan lärare och elever

När man pratar respekt i skolan tycks de flesta avse att elever ska lyda lärare. Lydnad och respekt är emellertid inte synonymer och verklig respekt förutsätter ömsesidighet. Om det har journalisten Thomas Lerner gjort en fin artikel i DN. I den får språkröret Maria Wetterstrand och känstnären Lars Lerin berätta om lärare som betytt mycket för dem. Själv minns jag med värme min engelskalärare på högstadiet som var genuint intresserad av både oss elever och av sina ämnen och hon ansträngde sig för att vi skulle ha roligt på lektionerna.

I stället för att ägna sig åt detta eviga hackande på skolan borde fler journalister göra som Lerner som i en hel serie på DN:s Insidan lyfter fram duktiga lärare som förmår bjuda på sig själva och skapa engagemang hos eleverna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s