2 reaktioner på ”Vakna alla slöa journalister!

  1. Hej Eva-Lotta

    Jag tror den oerhört slappa bevakningen av skolpolitiken hänger ihop med en mer allmän bild av att samhället håller på och utvecklas mot ett hårdare och kallare samhälle. Media speglar ett samhälle med ökande kriminalitet där det enda botemedlet tycks vara hårdare tag och längre straff. Forskare inom t.ex kriminologi vittnar om att det nära nog är omöjligt att nå ut med en nyanserad bild. Alla är så benhårt övertygade om att brottsligheten ökar att det inte ens går att andas en stavelse om att det kanske inte förhåller sig så. Jag tror att man skall se bristen av kritisk granskning av skolpolitiken i ljuset av detta större utveckling. Om kriminaliteten ökar så måste den börja någonstans. Om då den allmänna bilden är att flumskolan skapat invånare med oklar uppfattning om vad som är rätt och fel. Då blir det svårt att tränga igenom med en annan tolkning. Någonstans har denna negativa utveckling sin grogrund, det är i vilken fall den bilden jag har av major Björklunds uppenbart allt för enkla framfart inom skolpolitiken. Allt för få bjuder honom och hans meningsfränder motstånd, dock utgör du ett undantag. Det är glädjande och hoppingivande att läsa vad du skriver. Kämpa på!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s