Det brukar påstås att Göran Hägglund är rolig …

…. men inte visste jag att han var så här rolig! Hans debattartikel för DN är verkligen stor komik. Han försöker alltså få det till att ”vanliga svenssons” (som han tycks anse ha sig total koll på) är förtryckta av en slags radikal elit (som aldrig pekas ut i verkliga personer utan bara nämns som kollektiv).

Han skriver: ”Jag brukar ofta hänvisa till vad som diskuteras vid köksborden. Där talar man om skolan, om hushållskassan, om de gamla föräldrarna, om hur det går på jobbet, när man skall få tid för varandra och om hur man skall pussla ihop nästa helg. Oftast har man över huvud taget inte tid att förhålla sig till alla konstigheter.”

Nä, det är just det – de flesta ger faktiskt blanka fan i vad akademiker vid Lunds universitet pysslar med eller vad konstkritikerna skriver på kultursidorna och påverkas också av det extremt lite. De har varken tid eller särskilt mycket anledning att förhålla sig till ”alla konstigheter” eftersom det har mycket liten direkt inverkan på deras liv. Däremot påverkas så gott som alla människor i Sverige av vad politiker som Göran Hägglund gör om dagarna. Att han då utmålar sig själv som en ”svensson” och någon diffus radikal vänster som de verkliga makthavarna i Sverige, det är lite skrämmande. Men samtidigt ganska komiskt.

Heja Göran Hägglund! Fortsätt göra bort dig, det är så kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s