Lycka som högerprojekt?

Idag är min recension av två böcker om lycka inne i GP, nämligen Marie Söderqvist Tralaus Status – vägen till lycka samt Johan Norbergs Den eviga matchen om lyckan. Kortfattat anser jag att böckerna är ett led i att försöka placera resultaten av den lyckoforskning som växer sig allt större, till höger, vilket det inte finns något stöd för. Värst är Söderqvist Tralaus bok, som förvränger underlagen och drar minst sagt tveksamma slutsatser.  Man kan trots det känna sig säker på att hon kommer att få en hel del medieutrymme för sin bok och sina teser.

Media tycks aldrig kunna motstå en tvärsäker människa med helgalna åsikter – det gör sig ju så bra i TV. Skit samma om det hon säger har substans eller ej. Exepelvis har hon hittills fått prata eller skriva om sin bok i bland andra Aftonbladet, Amelia, Newsmill och Babel. Jag länkar inte de artiklarna eftersom hon inte förtjänar all denna uppmärksamhet. I stället kan man läsa Malena Rydell, som  skriver bra om boken i Expressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s