Kaffe ur silverkannor

Recension av af Kleens bok om adeln i GP idag.

Jag skriver bland annat:

”Författaren dricker kaffe ur silverkannor med grevar och baroner och pratar godsdrift, skatteregler, arvstvister och rättvisa och han konstaterar att det är intressant att familjer som i många fall är extremt sammansvetsade ekonomiskt ofta har det sämre ställt med de sociala banden – barnen skickas till internatskolor där de får en ny familj i lärare, husmödrar och klasskamrater. Han besöker också internatet Lundsberg där nästa generation ädlingar skaffar sig värdefulla kontakter och fostras till ledare, tryggt avskiljda från dem som ska ledas.”

Annars ägnar jag just nu mesta tiden åt ett par längre artiklar om den norska skogen, för tidningen SkogsEko. I Norge får man göra precis vad man vill med sin skog. Vilket inneburit att många inte gör något alls. Bra för mångfalden, dåligt för ekonomin. Men nu är det andra bullar på gång.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s