Kanada nya miljöskurken

I söndags såg jag på Dokument inifrån, om spelet inför klimatmötet i Köpenhamn, och blev lätt deprimerad och djupt bekymrad. Utsikterna att nå resultat som verkligen gör skillnad ser ganska dystra ut. Något förvånande fick jag också lära mig att Kanada är det land som varit sämst på att leva upp till sina åtaganden sedan Kyotomötet. I stället för att minska sina utsläpp har de ökat dem med 26 procent. Även George Monbiot skriver intressant och klargörande om detta på sin blogg. Kanada är alltså de nya (och inte så nya heller, tyvärr) miljöskurkarna i världen. Deppigt.

Igår hade jag för övrigt en krönika i GP om lärare i England och Frankrike, som börjat gå samman och protestera mot den förda skolpolitiken. Jag ser fram emot något liknande här i Sverige.

Idag är min recension av Cecilia Åses bok om monarkin inne i samma tidning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s