Stora journalistpriset

Så har Stora journalistpriset delats ut och jag är mycket lättad över att Newsmill inte fick något pris. Skrev följande igår, men fick inte iväg det:

I kväll kommer stora journalistpriset att delas ut och en av de nominerade till priset som ”Årets förnyare” är debattsajten Newsmill. Om Newsmill vinner priset medför det att ”förnyelse” är överordnat ”god journalistik” när man väljer pristagare. Helt visst innebär Newsmill något nytt, men hade priset som Årets förnyare inom, säg, krogvärlden kunnat gå till en kock som skapat den innovativa rätten ”Gruspaj med hundbajs” (bortsett då från att rätten redan är uppfunnen av Nej-trollet i Inger Edelfeldts Ja-trollet och Nej-trollet)? Knappast.

När det gäller journalistik tycks emellertid gruspaj med hundbajs vara tillräckligt åtminstone för att bli nominerad, vilket känns ganska obehagligt redan det. Vi får väl se hur det går ikväll, om det blir en seger för förnyelsen eller för den goda journalistiken. Läs gärna Ali Esbatis artikel om Newsmill i Aftonbladet.

Jo, jag vet att inte allt på Newsmill är trams eller snaskigheter och att det går att hitta både genomtänkta inlägg och kloka analyser men den genomsnittliga nivån befinner sig ändå nånstans i höjd med en gruspaj.

Barnboksrecension av mig själv i GP idag (har inte det minsta med Newsmill att göra, alltså).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s