mer skolämnen i förskolan

Nu ska förskolan bli mer lik skolan – även de små barnens lärande ska delas in i språk, naturvetenskap, matematik och teknik. Varför, kan man fråga sig. Finns det någon människa som umgåtts med små barn som tror att de faktiskt behöver styras mot pluggande och en falsk indelning av världen i ”ämnen” för att lära sig? Och finns det någon forskning som visar att detta är bra för barnens lärande, för deras emotionella utveckling och deras välbefinnande, eller är detta ett beslut grundat bara i tanken att det ska böjas i tid?

Jag blir in i själen ledsen och orolig över utvecklingen i skolan och barnomsorgen. Vad är det egentligen för människo- och barnsyn vi är på väg att anamma?

2 reaktioner på ”mer skolämnen i förskolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s