Mat är politik

Idag är min text om mat inne i GP. En av böckerna är Vegomyten och En Djurensrätt-blogg länkar till min recension och har utnämnt den till ”Årets stolligaste bok” utan att ha läst den. Hmm, det verkar som att författaren till Vegomyten har viss anledning till sin kritiska hållning till veganrörelsen.  Hon har själv varit en del av den i 20 år.

I en understreckare i Svenska dagbladet skriver forskaren Sarah Vinterlycka också en väldigt underlig recension av Vegomyten och hävdar att författaren Lierre Keith påstår att vegetarianer inte kan få barn. Det gör hon inte men berättar däremot att hon själv fick stora problem med sin menstruationscykel när hon blev vegan. Vinterlycka hävdar också om boken att ”Här finns inga undersökande anspråk”, vilket väl får påstås vara en ren lögn. Boken är full av referenser till forskning och bitvis ganska tungläst just därför att den är så forskningsbaserad. Det känns inte som någon alltför vild gissning att Vinterlycka själv är vegan. Det känns som att hennes text främst är skriven för att avhålla folk från att läsa Keiths bok.

 

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s