Det skrivs mycket om Grekland just nu

Men inte mycket som försöker vrida och vända på varför Greklands kris har uppstått. I dagens Svd skriver emellertid Bo Rothstein en utmärkt debattartikel där han drar slutsatsen att det är bristen på tillit till skattesystemet och mellan medborgarna som är krisens rot. Alltför många väljer att skattefuska eftersom de tror att alla andra också gör det, vilket leder till att staten får in alldeles för lite skatteintäkter. Något att fundera på för dem som på olika vis försöker underminera tilliten i det svenska samhället, genom att utmåla folk som bidragsfuskare till höger och vänster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s