Människor som gör något

Ganska ofta känner jag att jag i mycket högre utsträckning borde stå på barrikaderna – agera aktivist och försöka påverka mer direkt än vad jag kan göra med mitt skrivande. Och jag blir glad av att träffa människor som gör just det. I ett reportage i senaste Ordfront berättar jag om nätverket Göteborgsföräldrar mot nedskärningar, som gått samman för att försöka påverka utvecklingen i kommunens barnomsorg och skolor. Det var mycket inspirerande att träffa dem. Kanske får jag anledning att bli mer aktivistisk i höst, då min dotter börjar i förskoleklass. Men förhoppningen är naturligtvis att allt ska fungera så bra att både hon och jag kan känna oss nöjda och trygga och inte känner något behov av att protestera. Vi får väl se hur det går.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s