Häromdagen

… var förresten min recension av två normbrytande barnböcker inne i GP.

Och så presenterade Skolverket ännu en intressant kunskapsöversikt – som borde ha tagits fram innan utbildningsdepartementet började spruta ur sig nya direktiv om hur förskolan ska arbeta med små barns lärande. Jag har ännu inte hunnit läsa själva rapporten men ska göra det så fort tid ges. Från pressutskicket: ”Denna förskjutning mot prestation, effektivitet och lärande gör att man tappar bort att det handlar om ett helhetsuppdrag som innefattar både omsorg och lärande när det gäller små barn, säger Ingegerd Tallberg Broman [en av forskarna som skrivit rapporten].”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s