Småskalig matproduktion är ett måste

Jag håller precis på att färdigställa en recension av Mats-Eric Nilssons nya bok (han med Hemlige kocken). Döden i grytan har han skrivit tillsammans med kollegan Henrik Ennart och det är en reportagebok om matproduktion, hygien, smak, näring och mycket annat. Mycket intressant och skrämmande bok om hur vår extremt industrialiserade matproduktion berövar oss både matglädje, smaker och näring och utsätter oss för bakterier och virus som blivit resistenta mot de botemedel vi har att ta till.

. I dagens DN har de en debattartikel som sammanfattar boken på ett utmärkt sätt. Jag blir väldigt sugen på att gå ut och sköta om mina odlingar i trädgården, och koka några av mina egna rödbetor till lunch. Världens matproduktion MÅSTE tillåtas bli mer småskalig igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s