Jan Björklund är en samhällsfara.

Jan Björklunds lust att hota och domptera känner tydligen inga som helst gränser och nu har turen kommit till föräldrarna. Är deras barn stökiga ska de tvingas vara i skolan för att ta hand om dem. Björklund verkar sakna även de mest elementära kunskaper om socialpsykologi och om om barns olika livsvillkor.

För en åttaåring med misshandlande och/eller alkoholiserade föräldrar, eller med andra sociala problem på hemmaplan är skolan i bästa fall en oas och med tillräckliga resurser klarar skolan av att hantera ett utagerande barn med behov av stöd och extra uppmärksamhet. Att tvinga dit de personer som kan ha orsakat att barnet mår dåligt och har fått problem låter som något av det sämsta man kan hitta på.

Det blir allt tydligare att olika former av straff är de främsta redskap Jan Björklund har i sin mycket lilla verktygslåda och att jag är beredd att gå så långt som att kalla honom en samhällsfara. Var är hans föräldrar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s