Borde inte alla skolor basera sin undervisning på forskning?

På Nossebro skola har man beslutat att basera sina undervisningsmetoder på forskning, med lysande resultat. Egentligen är det ju helgalet att inte alla skolor gör samma sak men med rådande skolvindar kanske inget att förvånas över. Den pedagogiska forskningen är enligt Jan Björklund politiserad, och därför behöver han inte bry sig om den när han utformar skolpolitiken.

I Lärarnas tidning finns ett långt reportage om uttag av vinst i friskolor. Sverige tycks rätt ensamt om att tillåta det. En liten början är den diskussion som nu pågår om att fröbjuda utdelning i skolor som inte lever upp till ett antal krav men varför vinstutdelning ska vara tillåtet övergår mitt förstånd. Vad är avsikten?

Håller f ö nu på att formulera en krönika om den nyligen presenterade nya läroplanen. Återkommer i ärendet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s