De svaga fortsätter att halka efter.

De elever som lever i socialt utsatta områden får allt svårare att klara skolan, enligt statistik från SCB. Inget nytt men värt att lyfta fram än en gång. Den ökade segregationen i skolan gynnar inte de duktiga eleverna (som inte höjt sina prestationer trots att de ”slipper” de lågpresterande eleverna) men missgynnar de svaga. Jag väntar på den reform som är tänkt att hantera detta problem.

För övrigt håller jag på med en krönika som kommenterar förslaget att elever ska kunna överklaga sina betyg, och Jan Björklunds reaktion på det. Att denne byråkratiskapare nu säger sig vara rädd för en ökad byråkratisering av läraryrket är, tja, intressant, kanske man kan säga om man vill uttrycka sig snällt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s