Detta oseriösa svammel …

… om könsroller som gång på gång på gång kan presenteras som nyheter eller hett debattstoff gör mig bara såååå trött. I dagens GP släpps åter Annica Dahlström loss att fritt fantisera kring kvinnor, män och könsroller. Denna gång i sällskap med en man som undertecknar i egenskap av industriell ekonom och greenpeaceaktivist. Man förstår att det inte stod en rad forskarkollegor till buds som medundertecknare precis.

Ingenstans i artikeln några ordentliga hänvisningar till var de hittat grund för sina påståenden och många underliga slutsatser utifrån undermåliga data.

Det finns främst en anledning till att Annica Dahlström släpps fram i debattfora och det är att hon alltid väcker känslor. Att hon vräker ur sig idiotiska saker som att flickors mattekunskaper är kopplade till storleken på deras bröst blir liksom en merit i mediesammanhang där debatten i sig är viktigare än relevansen i argumenten och där lögner inte spelar så stor roll. Och så får man liksom börja om och börja om och börja om med debatten  för den höjer sig liksom aldrig så värst långt över fotknölsnivå när sådana som Dahlström tillåts lägga in bränset.

4 reaktioner på ”Detta oseriösa svammel …

  1. Bang gjorde ett seriöst försök att bemöta A Dahlström minns jag. Titeln på boken där detta gjordes har jag för mig var Hjärnsläpp.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s