KRUT är borta

Förra veckan kom sista numret av Kritisk utbildningstidskrift, KRUT, ut. Det är alldeles förfärligt tråkigt. Orsaken är minskade anslag och utmattning hos dem som drivit tidningen ihop: Christer Wigerfelt, Siri Reuterstrand och Carl-Magnus Höglund. Jag har skrivit ett par texter för Krut (vilket jag är väldigt stolt över). Den ena finns i detta sista nummer och är ett försök att ge en vision om hur en verkligt demokratisk skola skulle kunna se ut. Hela texten finns i mitt föregående inlägg.

Vill man trots KRUTS frånfälle kunna läsa djuplodande, nytänkande och kloka texter om skolan rekommenderar jag två andra tidningar: Pedagogiska magasinet och nättidskriften Skola och samhälle. Läs t ex gärna Ingrid Carlgrens texter om behovet av en ny progressiv pedagogisk rörelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s