Hur pengar trollas fram och system kraschar

I svd publicerades för några dagar sedan en mycket intressant och pedagogiskt lättbegriplig artikel om hur pengar trollas fram och hur de skuldberg vi bygger upp riskerar att få en rejäl krasch som konsekvens. Jag rekommenderar läsning för alla som vill begripa mer om vad pengar är och hur de skapas.

Här och här kan man läsa mina recnesioner av två väldigt olika böcker som båda handlar om pengar. Den första är srkiven av Harvardekonomen Niall Ferguson och heter I pengarnas tid. Den andra är skriven av författaren och systemkritikern Ellen Hodgson Brown och heter Bankerna och skuldnätet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s