Ekologiskt – vad är det?

Igår befann jag mig i Göteborg och när vi blev hungriga gick vi till en korvkiosk för att få något att äta. Jag frågade om de hade några ekologiska korvar och fick motfrågan: ”Vad innebär det?” (När jag såg paff ut tillade hon att deras korvar är gluten- och laktosfria).

På andra sidan disken stod en kvinna i tjugofemårsåldern som alltså inte visste vad ekologiskt är för något. Det innebär dels att det år 2012 ännu inte är självklart för alla vad ekologiskt är och dels att det är möjligt att arbeta i en korvkiosk utan att någonsin ha behövt ta reda på vad ekologiskt är. Vilket inte kan tolkas på annat sätt än att ingen har frågat denna kvinna efter ekologiska korvar förut.

Vi står inför en klimat- och miljökris men folk shoppar på som vanligt och äter samma mat som vanligt och hej och hå snart sjunker skeppet men så länge orkestern spelar så dansar vi ändå.

Att äta ekologiska korvar kanske inte precis ensamt är jordens räddning men det är å andra sidan en ganska liten uppoffring med åtminstone vissa positiva effekter. Men inte ens så lite orkar vi alltså med att göra. Usch så deprimerande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s