DN tänker om

Idag skriver Johannes Åman på DN:s ledarsida om hur det finns anledning att vara självkritisk när det gäller hur skoldebatten i Sverige har sett ut. Han nämner inte sina företrädare på DN utan skriver:

”Självklart är det inte fel att debattera skolan. Den självkritiska fråga vi borde ställa oss i Sverige är ändå om inte kritiken av skolan alltför ofta gått över respektlöshetens gräns. Den har underminerat lärarnas ställning och därmed sannolikt bidragit till flykten från yrket.”

Men eftersom DN gick i bräschen för denna respektlösa kritik mot skolan så får det nog änd anses vara en känga till företrädarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s