Mer om boken

Här kan man höra Robert Aschberg och mig prata om min bok.

Jag har inte lyssnat själv efteråt men det kändes som att det blev ett seriöst och bra samtal som täcker in en hel del av det som tas upp i boken.

Här hittar man en fin recension i Dala-demokraten, som bl a skriver:

”Barn som via hot, hugg och slag blint lyder sina föräldrar förvandlas till ögontjänare och utvecklar inte sina sinnen för inlevelseförmåga och empati. Det är en pyrrhusseger att genom hot eller våld få sitt barn att göra som man vill. I förlängningen utvecklas barnet till en människa med färre inneboende förmågor att välja en medmänskligare moral när hen ställs inför svåra ställningstaganden och val i livet. Sammantaget är ‘Resan från mörkrets hjärta’ en läsvärd bok som lockar till ytterligare fördjupning i ämnet.”

Recension i Smålands-Posten.

I recensionen i Jönköpings-Posten står bl a:

”Hon beskriver hur en lydnadskultur bäddar för underdånighet och medlöperi, hur den tidigt hunsade senare kan bli förtryckare, hur gruppkänslan minskar individens ansvar i vissa situationer och hur det faktiskt finns institutionaliserad ondska (som förföljelser av romer i delar av Europa, idag). En mycket nedslående insikt är att onda handlingar sällan tycks ge dåligt samvete: det fanns andra som var värre, situationen styrde, jag var en annan då …”

Det har också blivit två fina intervjuer med mig i Bohusläningen och Uddevalla 7 dagar. Och ett inslag för SVT är inspelat men ännu inte sänt.

Finfin recension i tidningen Kulturen:

http://www.tidningenkulturen.se/artiklar/litteratur/litteraturkritik/14652-litteratur-eva-lotta-hulten-resan-fran-moerkrets-hjaerta-

2 reaktioner på ”Mer om boken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s