Skol-Lex Sarah hänger löst

En Lex Sarah för skolan var på väg att införas men ser nu ut att hänga löst, berättar Sveriges radio. Lagen skulle innebära att lärare har en skyldighet att anmäla om en elev far illa eller inte får det stöd den har rätt till. Anledningen till att lagen nu kanske inte blir av är enligt Jan Björklund att den riskerar att öka lärarnas administrativa börda.

Detta är så cyniskt att jag blir gråtfärdig. Varför administrationen skulle öka, mer än mycket marginellt, av en anmälningsskyldighet av den här typen har jag mycket svårt att se. Vad kan det handla om i stället? Kanske en rädsla att anmälningarna skulle visa att det finns systematiska brister i skolans möjligheter att ge barn rätt pedagogiskt stöd, och att stötta dem på rätt sätt?

Vill man minska lärarnas administrativa börda så kan man avskaffa de nationella proven i stället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s