Till sist recenserad i GP!

En mkt fin, men lite krångligt formulerad recension (min bok är mer lättläst, vill jag tro), av Yrsa Stenius.

”Eva-Lotta Hultén har skrivit en sympatisk och angelägen bok om oss människor och vår benägenhet att under vissa betingelser rasa ned i vår egen underjord, det vill säga börja bete oss monstruöst mot våra medmänniskor. Därtill har hon funderat över hur vi kan förebygga sådana sättningar i humanitetens och moralens marker inom oss, individuellt men i förlängningen också kollektivt på ett civilisatoriskt plan.

Det angelägna med Eva-Lotta Hulténs bok är att hon aktualiserar denna grundkunskap om människans många medvetanden och påminner om Hannah Arendts credo: Det mänskliga hos människan är att hon kan tänka och det är den förmågan – att tänka själv och ta ansvar – som uppfostran och skola ska stimulera.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s