Jan Björklunds fantasivärld

Jan Björklund känner ”ett väldigt starkt stöd” från stora delar av svensk lärarkår, enligt en artikel i Aftonbladet. Det är en uppfattning som saknar all verklighetsförankring. När Lärarnas tidning lät 1100 lärare sätta betyg på honom fick han snittet 1,5 av fem möjliga. Men har man en rustning av teflon och en väldigt stark förmåga att inte ta till sig nya kunskaper så är det säkert möjligt att känna så.

Frågan är ändå om han verkligen gör det eller om det bara är ännu ett av hans alla försök att förvränga och manipulera verkligheten. Svårt att veta vad som är värst: en utbildningsminister med grandios självuppfattning och noll verklighetsförankring eller en utbildningsminister som medvetet försöker revidera verkligheten efter eget gottfinnande.

2 reaktioner på ”Jan Björklunds fantasivärld

  1. Nu är det väl snarare bland LR-anslutna som han möjligen har stöd, skulle vara intressant att se en undersökning om det. Själv tillhör jag de som inte har förtroende för JB och funderar ofta på att byta fack av den anledningen.

    Gilla

  2. Ja, det hade varit intressant att få samma statistik för Lärarnas riksförbund! Men även om han skulle vara extremt populär där (vilket jag betvivlar!) så blir hans påstående lite underligt. Lärarnas riksförbund har ju bara en dryg tredjedel så många medlemmar som Lärarförbundet.

    Än så länge är det väl en ganska liten andel av Lärarförbundets medlemmar som är gymnasielärare, men det hade också varit intressant att se någon undersökning på om det har ökat eller minskat under Björklunds tid. Det skulle antagligen säga en del om huruvida hans politik verkligen är så uppskattad av gymnasielärarna eller ej.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s