Om att ge, och känna sig otillräcklig.

Idag köpte jag en kasse mat till en tiggare. Hon blev glad och jag blev glad för att hon blev glad. Vi människor mår bra av att ge och hjälpa andra. Vi mår samtidigt dåligt av att leva i ett ojämlikt samhälle. Jag går sönder lite varenda gång jag möter en tiggare och den där matkassen dövar bara för stunden, för både henne och mig. Det borde inte vara så här!

Jag vill gärna bli tagen i anspråk och göra insatser för andra, och jag vill gärna att andra gör saker för mig, men jag tror att vi alla skulle må mycket bättre om det där givandet och mottagandet inte handlade om människors absoluta basbehov utan om grädden på moset. EU-val stundar och jag hoppas verkligen att en röst på rätt parti kan göra skillnad för dem som har det allra sämst ställt i Europa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s