Skitjornalistik, budgetar och ubåtar

Men alltså. Just nu på dn.se är huvudnyheten att den fyra alliansledarna är kritiska till budgeten. Detta ställs upp i form av fyra separata artiklar med rubriker som ”de skapar oro bland folket” och ”Budgeten riskerar försvaga Sveriges ekonomi”.

Alliansledarnas åsikter i frågan hade väl bara varit värda att slå upp på det viset om de sagt det motsatta, enligt gängse journalistisk logik (att det är det ovanliga som är en nyhet, inte vardagsmaten). Så alltså inte i detta fall. Vilken skitjournalistik. Men så blir det kanske när man inte hinner göra ett bra jobb för att det är så rasande bråttom att publicera på nätet.

Nu väntar jag med spänning på att få reda på vad fackförbund, frivilligorganisationer, småföretagarorganisationer och forskare har att säga. Men det kanske inte hinns med för att alla medier måste direkt från budgetpresskonferensen ut till någon kobbe för att direktrapportera om att det kanske funnits en ubåt i närheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s