Sluta se pojkar som offer i skolan!

Jag har skrivit om pojkars skolprestationer och intervjuat två kloka och kunniga forskare i frågan! Hela texten hittas här.

Utdrag:

”De senaste åren har pojkars prestationer och förutsättningar i skolan ofta tagits upp till debatt i medierna. Mia Heikkilä tycker att samtalet varit ytligt och alltför generaliserande, då alla pojkar klumpats ihop med varandra trots de stora skillnaderna inom gruppen. Det har även påståtts att kunskap saknas om hur pojkar har det i skolan men det menar hon är direkt felaktigt.

– Det är bara att gå in på Skolverkets webbsajt så hittar man mycket material.

Mia Heikkilä är kritisk till att pojkar ofta framställs som offer i debatten och säger att det är kontraproduktivt.

– När det kommer till att förändra förutsättningar för flickor så arbetar man med empowerment och visar hur de kan förändras. Vi måste prata om hur pojkar tar vara på sina möjligheter till lärande och hur de hanterar maskulinitetsnormer, säger Mia Heikkilä.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s