Skriv snällt, annars får ni inte komma!

Enskilda sverigedemokrater har flera gånger uttalat att när de bara kommer till makten så ska de minsann börja styra vad medierna får rapportera och misshagliga journalister ska förlora sina jobb. Sånt går alltid att avskriva med att det inte är SD:s officiella politik.

Men SD arbetar samtidigt hela tiden på att flytta fram gränserna. Nu ville de hindra ett antal stora medier att bevaka deras landsdagar (gissningsvis med tanken: ”om vi utestänger dem så måste de börja skriva snällare om oss, så de får komma nästa gång”).

Den här gången fick de backa. Sverige var ännu inte moget för att låta ett parti styra medierapporteringen riktigt så här grovt. Men bara att de fortsätter försöka med sånt här borde ge alla vettiga människor rysningar. De som inte får rysningar kan inte ha tänkt färdigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s