Från äga till vara

”Ekologin är idag den enda politiska vision som erbjuder en karta för verklig kursändring; den har sina rötter i en recessiv tradition med gemenskapen i centrum. Den ensamma, tävlingsfixerade människan framstår idag som en fantsigestalt från dödsriket, framtagen i syfte att legitimera ojämlikhet och ackumulering av privat egendom – en förebild som måste överges snarast om vi vill undvika en slutgiltig ekologisk katastrof. I naturen går den ensamma individen under, men som teoretisk konstruktion och spektakulär fantasi svarar hen väl mot kraven från en kortlivad samtida kapitalism, vars produkter erbjuds hen till försäljning.”
Ur juridikprofessorn Ugo Matteis Gemensam nytta. Fantastisk bok om hur vi behöver skaffa oss en annan blick på världen: gå från ägande till varande, från privat till gemensamt, från vinna till samarbeta, från ekonomi till ekologi. Läs!

En reaktion på ”Från äga till vara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s