Inget får tas bort men mer ska stoppas in

Tydligen tänker Jan Björklund sätta stopp för förändringar av historieämnet. Jag kan inte säga att jag blir förvånad men jag finner det intressant att han inte kommenterar hur man ska hinna med nutidshistorien och de andra saker som var tänkta att läggas in i ämnet. Tanken med att minska på tiden för antiken och medeltiden var ju att hinna med även vår moderna historia och att lära om hur historia använts i exempelvis politiska syften. Men det kanske inte är så viktigt? Eller ska alltmer stoppas in i skolan och inget någonsin tas bort eller förändras?

Jag finner det också symptomatiskt att lärarutbildningspropositionen döpts till ”Bäst i klassen” – liksom för att extra noga inskärpa hur skolan alltmer kommer att handla om tävlande och eviga jämförelser. Här handlar det inte om att utbilda lärare till goda pedagoger utan att lära dem att seeda fram toppförmågorna. Eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s