Vulkanen och flyget

Flygbolagen har börjat protestera mot att trafiken stoppats i fyra dagar eftersom de ekonomiska konsekvenserna blir så stora. En intressant tankevurpa: säkerhetskrav kanske bara är något att hålla sig i när inga verkliga faror föreligger?

För egen del har faktiskt vulkanutbrottet varit något av en ögonöppnare. Visst var jag redan innan medveten om att folk flyger mycket men om man är med på facebook nu så blir det uppebart att folk flänger hit och dit extremt mycket per flyg. Själv har jag fattat beslutet att aldrig mer flyga på semester och jag har mycket få anledningar att göra det å jobbets vägnar (det är nu tre och ett halvt år sedan jag flög senast) så flygtrafikstopp gör mig mest upplivad. En gång för många miljoner år sedan utrotade ett askmoln från en vulkan dinosaurierna. Kanske kan detta askmoln förebåda utrotningen av flygtrafiken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s