De svagpresterande hjälps INTE av betyg.

Naturligtvis kunde inte GP:s ledarsida avhålla sig från att (indirekt) kommentera min krönika från igår. Som vanligt en massa babbel om att man sviker de svagpresterande barnen genom att inte ge ”tidiga omdömen”. Det är ju bara det att sådana redan ges. Alla barn har redan idag en individuell utevecklingsplan.

IUP:erna ska innehålla just den typ av information som forskning visat bäst gynnar elevers lärande och utveckling, bland annat utvecklade omdömen om hur de utvecklats och hur väl de når målen, men också information om hur skolan ska hjälpa dem framåt och vad de själva behöver göra för att komma vidare. Så vad är det då de på GP:s ledarsida menar med ”tidiga omdömen”? Kan det möjligen vara så att den enda typ av omdömen de begriper sig på är betyg? Eller är det så illa att de inte känner till IUP:erna?

Säkert kan många skolor och lärare behöva utveckla sitt arbete med IUP:erna men jag har svårt att se att de borde ge upp dem för att i stället sammanfatta barns utveckling och väg framåt med enstaka bokstäver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s