En deppig dag

Det kändes inte bra att följa valvakan igår. 5,9 % som röstade på Sverigedemokraterna. Detta rädda, förvirrade, hatiska, egoistiska parti. Idag svämmar facebook över av upprördhet och upprop att skriva under poppar upp hela tiden. Det lär inte förslå särskilt långt. Gärna tusen upprop mot Sverigedemokraterna men också ett mer jämlikt och mindre segregerat samhälle där skolor arbetar mycket mycket mer med demokrati-, rättvise- och solidaritetsfrågor. Hur gör vi då?

Både Kalle Larsson (v) och Frederik Federley (C) sa något klokt under valvakebevakningen igår. Nämligen att det nu är oerhört viktigt att se till att de etablerade partierna inte tar över sd:s politik, så som skett i Danmark. Där är nu så gott som alla partierna mer eller mindre främlingsfientliga. Det känns bra att det finns folk i riksdagen som är beredda att kämpa för att sd:s människosyn inte blir norm i svensk politik.

Det behövs många människor som är beredda att föra den kampen också utanför riksdagen. Jag har ännu inte riktigt kommit på hur jag ska kunna bidra men något måste jag göra för jag står inte ut med tanken på att Sverige ska tillåtas bli ännu mer segregerat och osolidariskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s