SD är inget renhållningsproblem.

Anders Johansson skriver om SD:s intåg i riksdagen i AB idag. Jag håller med. Återigen: man kommer inte att kunna lösa problemet så länge man inte ser det som ett samhällsproblem utan som ett renhållningsproblem, typ ”om vi bara städar bort sd så blir allt bra igen”. Politikens förytligande vinner ingen demokratiskt sinnad person på.

Jag väntar med spänning på vad som blir de olika demokratiska partiernas recept för att vinna sd-röstarna till sig. Och då bör det handla om att skapa förtroende för samhället och bygga in jämlikhet, rättvisa och solidaritet.  Inte om att stöta ut med hot och aggression.

En reaktion på ”SD är inget renhållningsproblem.

  1. Jag tror du har helt rätt. SD fångar en, om än obehaglig faktisk opinion. Det gäller att hitta grogrunden och en klassisk grogrund för misstänksamhet är att människor körs över av samhället.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s