Mer faktakunskaper och svårare få godkänt.

Lärarnas tidning skriver om hur de nya kursplanerna medför att mer stoffkunskaper ska avhandlas och att ribban höjs för godkänt. Såhär efter SD:s inträde i riksdagen känns det ännu mer fel med den ensidiga fokuseringen på faktakunskaper. Vilken typ av faktakunskaper skulle kunna hjälpa mot främlingsrädsla och egoism? Ingen, vill jag hävda. För det krävs en annan typ av undervisning än den som ägnar all kraft åt att banka in fakta. Empati, solidaritet, medkänsla och öppenhet är inget man kan göra prov på, det är förhållningssätt som behöver tränas in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s