Mitt förtroende för svensk polis har länge varit ganska lågt

… och det sjunker hela tiden. Med gripandet av ”terrormisstänkta” i Göteborg nås nya bottnar. När poliserna själva säger att ”kontrollerad aggressivitet” är den metod de valt när de ska gripa personer så börjar man ju undra vad de egentligen vill uppnå. Så många chockade och livrädda som möjligt? Jo, det verkar ha varit avsikten. Varför då? Om nu personerna verkligen var farliga, trodde polisen då att de skulle stå ständigt beredda med k-pistar innanför dörren? Hur man än vänder och vrider på det så blir kränkningar och övervåld inget annat än idioti. Om inte målet är att SKAPA människor som hatar svensk polis och känner sig alienerade från det svenska samhället förstås. Och borde inte en miniminivå åtminstone vara att man först kollar att man kastar sig över rätt personer? 

Polisen pratar om att de drabbade ska få kompensation men vilken typ av kompensation ger man till människor som eventuellt fått sin psykiska hälsa förstörd och sitt anseende bland grannar och vänner krossat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s