En väderkvarn i en gödselstack.

Återigen får den pedagogiska forskningen ta skit på GP:s ledarsida. Men om nu forskningen är så politiserad och dålig, hur förklarar man då att en skola som valt att basera sin undervisning på just nämnda forskning når så lysande resultat? I Nossebro skola tog man reda på vad forskningen visar ger goda resultat i skolan, började arbeta efter dessa kunskaper och gick från botten- till toppenresultat på tre år.

Den pedagogiska forksningen är inte mer politiserad än vilken genomsnittlig desciplin som helst. Sanningen är väl snarare att man på alltför många håll saknar intresse för forskningen och att den visar på andra faktorer som avgörande för god inlärning än dem man själv gillar: tvång, disciplin, sortering. Men falskt blir inte sant bara för att man gapar högt och kastar skit omkring sig som en väderkvarn i en gödselstack.

2 reaktioner på ”En väderkvarn i en gödselstack.

  1. Varifrån har den föreställningen kommit egentligen? Vem konstruerade gödselspridaren? Ser ju nästan ut som det gamla palmehatet som den eminenta borgerligheten höll sig med förr.

    Gilla

  2. Ja, ö h t man kan undra hur det har blivit en så konstig debatt om skolan och väldigt konstigt att det är människor som kallar sig liberala som driver på en riktning som jag inte kan spåra ett uns av liberalism i.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s