Att lära barn att tänka

I söndags var jag med när filosofipedagogen Liza Haglund höll filosofisamtal med barn, på Södra teatern i Stockholm. Oerhört intressant! Jag blev väldigt imponerad över hur kloka, djupa, avancerade tankar barnen tänkte tillsammans. Ska skriva reportage om detta för Fritidspedagogen – lägger länk när den varit inne. Jag kommer också referera lite till detta i en text för GP, om att uppgradera tänkande och reflektion i skolan.

Och så fick jag tips om denna artikel, om ett experiment i USA där man lät ett antal elever forma sin egen utbildning – med fantastiskt resultat. Jag blev lycklig av att läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s