Fler recensioner av min bok

Två bra recensioner till av min bok:

 

Petter Larsson i HD:

 ”Det är ändå en välgörande bok, för oss som föredrar medborgare som käftar emot framför dem som bockar. (…)

Stora delar av samhället, inte minst yrkeslivet, bygger ju på att vi inte ifrågasätter, utan ser vår underordning som naturlig och konkurrensen med andra som självklar.

Och skolan är ju i stor utsträckning en förberedelse inför arbetslivet, just när det gäller disciplin. Det vi lär oss är inte bara att skriva och räkna, utan också att vara på rätt plats i rätt tid, att utföra vad vi blir ålagda utan att klaga, och att slåss med varandra om status.

Det hade kunnat vara annorlunda, hävdar Hultén. Vi hade kunnat leva upp till våra egna ideal.

Det är mycket nog.”

Han tolkar det emellertid som att hela min bok är en ett inlägg i skoldebatten. Det är den inte.  Det är en bok om individens förmåga till ont och till gott. Skolans roll i att bidra till civilkurage och eget tänkande utgör bara ett par kapitel.

 

Ikon 1931:

”Eva-Lotta Hultén tar på sig det dubbla uppdraget att både borra sig in i ondskans svarta hjärta och i bokens andra del visa på hur man på ett tidigt stadium i en människas liv kan börja lägga grunden för godhet och empati. Hon lyckas bra med ett ickedömande förhållningssätt där fokuset hamnar på förståelse istället för att utpekanden.”

 

”Resan Från Mörkrets Hjärta är en välskriven bok som tar upp ett intressant ämne. En bra avvägning mellan exempel och mer vetenskapligt orienterade tankegångar ger ett bra flyt och även om den bitvis är riktigt otäck rekommenderar jag den gärna.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s